Open Kamp 2017

Wat is Open Kamp?

Open Kamp is een écht scoutskamp, aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van kinderen voor wie een scoutskamp soms niet vanzelfsprekend is, om welke reden dan ook. Een ‘Open Kamp’ richt zich tot kinderen en jongeren uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen die minder gemakkelijk toegang hebben tot de klassieke reguliere vrijetijdsbeleving. We willen deze kinderen, die vaak niet de mogelijkheid hebben om op kamp te gaan, de kans geven om van scouting te proeven. Zo is er bijvoorbeeld meer leiding mee op kamp om tegemoet te kunnen komen aan de specifieke noden van de deelnemers. We bieden de deelnemers een leuk en avontuurlijk tentenkamp aan. De deelnemers, elk met hun eigen verhaal, maken kennis met de wereld van de scouts: in een tent slapen, een bosspel doen, samen zingen rond het kampvuur, een potje koken op een houtvuurtje, op tocht gaan, je plan trekken, samenwerken en vooral: spelen spelen spelen! We willen een klimaat creëren waarin elk kind zich goed en geborgen voelt en geprikkeld wordt om zich te ontwikkelen. 

Waar en wanneer gaat open kamp door?

Van 22 tot 29 juli 2018

Hoeveel kost het kamp?

Deze info wordt asap gecommuniceerd.

Wie mag er mee?

Kinderen geboren in [Deze info wordt asap gecommuniceerd] kunnen mee op kamp. Kinderen met beperkingen kunnen mee, maar we verwachten dat ze zelfstandig kunnen eten, slapen en zich kunnen verzorgen (hygiëne). Voor kinderen die dit niet kunnen, raden we een akabe-groep aan. Doordat het een tentenkamp is, kunnen kinderen in een rolstoel om praktische redenen niet mee. 
De kinderen komen bij voorkeur uit West-Vlaanderen

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

In het menu links kan je een link vinden naar het inschrijvingsformulier (online!). Een definitieve inschrijving gebeurt via een thuisbezoek.